sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Yu-Gi-Oh Suomen kuuluisin riidankylväjä

Pari päivää sitten Yu-Gi-Oh Suomi foorumilla alkoi kohista, kun siellä ilmoitettiin, että YGOn Suomen Mestaruuskisat pidetään 9.6. Tosi kiva muuten saada tietää, että kisat pidetään, mutta miksi Arceuksen nimeen ne menevät Desuconin kanssa päällekäin?! Me fiksut ja filmaattiset tamperelaiset olimme osanneet odottaa tätä jo kauan sitten, onhan kohtalo ironinen. Se meteli, joka tästä tiedosta syntyi, saavutti lopulta niin korkeat mielettömyyden sfäärit, että haluan ehdottomasti kirjoittaa tästä typerästä keskustelusta tänne blogiini. Ihan teidän kaikkien iloksi, suruksi ja vitukseksi. valitettavasti foorumin Aapeli Avulias moderaattori ehti poistaa kaikki todistutaineistot, joten konkreettisia esimeekkejä minulla ei valitettavasti ole teille antaa. Kaikki paikalla käyneet ja viestejä lukeneet kuitenkin tietävät mitten homma meni, vaikkakin subjektiivisesti katsoen.

Fantasiapelit kohteliaasti ilmoitti, että SM-kisat pidetään (taas) pääkaupunkiseudulla. Mitään tarkempia tietoja, kuten osallistumismaksua tai palkintoja, ei ollut vielä saatavilla, mutta ei se mitään. Pelkkä päivämäärä nimittäin laukaisi sellainen ragevinetruedatbitchingin, ettei ole aikoihin nähty. Kaikista eniten riemastuin, kun luin pikku palleroisten viestejä, joissa ei oltu osattu käyttää isoja kirjaimia tai välimerkkejä. Foorumikirjoittamisesta olen jo puhunut blogissani, joten en mene siihen nyt sen enempää, mutta jos joku YGO Suomen kirjoitustaidoton pallero tätä postausta lukee, ole hyvä ja lue myös Foorumikirjoitusta lampun valossa -bloggaukseni. Niin ja opettele kirjoittamaan kunnon lauseita.

Keskustelu sai hauskoja käänteitä, ainakin mikäli conittajien nimittely huonoiksi pelaajiksi on hauska käänne. Toisinaan agressiivisena ihmisenä meinasin tietty vetää hernettä nenään. Minua ei kutsuta toisen luokan pelaajaksi vain koska osaan laittaa tapahtumat omalta kannaltani tärkeysjärjestykseen. En missään kohtaa sanonutkaan olevani erityisen kiinnostunut tästä tyhmästä pelistä, ainakaan niin paljon, että olisin valmis heittämään kaivoon jo ajat sitten ostamani Desulipun. En kaikkien onneksi kommentoinut pääkaupunkiseutulaisen elitistiporvaripokeristi, joka on muuten täysin väärissä piireissä, viestiä, vaan siirryin suoraan pohtimaan, pitäisikö kovan pelaajan arvonimestä keskustella enemmänkin.

Koska todisteet on hävitetty jouduin vain julistaan iloisesti, että vallankumousta ei saatu, mutta natsimodeja ja *rummun pärinää* päivämäärän muutos. Hahaa!!! Valittaminen ilmeisesti kannatti sittenkin, minkä koen olevan harvinaista Suomessä. Fantasiapelit ilmoitti SMien siirtyneen viikolla myöhemmäksi. Uusi päivä on 16.6. Jokainen halukas voi nyt vänistä, kuinka Provinssirock osuu uuden päivämäärän kanssa päällekäin, mutta minä ja pari muutakin nillittämiseen taipuvaa foorumikeskustelijaa saimme kuin saimmekin tahtomme läpi.

Foorumin vastoinkäymiset osa 2, sillä SM-kisojen ajankohta ei suinkaan ole ollut ainoa huutamisen aihe viime aikoina. Rakastettu Suuri Johtajamme Ylläpitäjä oli nimittäin sisäpiirimäisesti nostanut kolme käyttäjää moderaattorin palleille. Kun tämä pikku uudistus tuli muiden käyttäjien huomioon, alkoi jälleen kova riitely. Onko ihan ok, että tällä tavalla kysymättä nostetaan kolme trollia modeiksi eikä edes ilmoiteta julkisesti foorumilla tästä muutoksesta!? Aluksi tästä vedettiin hernettä nenään, koska käyttäjiltä ei oltu yleisesti kysytty mielipidettä näihin nostoihin. Myöhemmin kuitenkin tajuttiin, että ei ole käyttäjien asia valita modeja, mutta ilmoittamattomuus ja uusien modejen karski linja vaatii hiomista.
 
Kuka muistaa tämän viestin?
Mikä moderoinnissa, tai ylipäätänsä koko systeemissä, jossa tavallista mielipidettään ilmaisevaa käyttäjää rangaistaan vähintään viestin haukkumisella turhaksi ulinaksi (tunnista itsesi YGO Suomen mode!), sitten on vikana? Esimerkiksi se, että muka niin sivistyneet moderaattorit suorastaan hyökkäävät mielipiteenilmaisijoita vastaan. Pitää nykyään olla jo foorumeillakin muotista tullut ja valtavirran kanssa samaa mieltä. yhtään ei saa ilmaista eriävää mielipidettä tai on suorastaan moderaattorin velvollisuus tulla vaientamaan sinut tai ainakin haukkumaan pystyyn.

Yrityksenä paikata tilannetta tai vain omana tyhmyyden osoituksenaan, yksi moderaattori pisti pystyyn aiheen, jonne kaikki valitukset moderoinnista kuuluisi laittaa. Ongelmaksi muodostui se, että kyseinen herra X ei suonut valittamisoikeutta kenellekään, jolla ei ollut tarjota häntä miellyttäviä ratkaisuja.

Te onnekkaat yksilöt, jotka ette käytä YGO Suomi foorumia, hengitelkään hetki rauhassa. Kyllä, näin tyhmiä ihmiset voivat olla.
Kun taas te, jotka olette YGO Suomesta tänne blogiin eksyneet, hengittäkää tekin rauhassa, mutta eri syistä. En pidä teistä ja tehnen sen tässä varsin selväksi.

Allekirjoittaneen mielipide YGO Suomesta.
Tilanne eskaloitui lopulta siihen, että osa tuki uusia modeja ja osa vaati oikeuksien poistoa välittömästi. Tulos oli lopulta se, että ylläpitäjä pyysi anteeksi ja sikin anteeksi. Ilman mitään jatkoseurauksia! Suureen päähäni ei mahdu vieläkään se, ettei kukaan valittaja vaatinut kovempia tuomioita, vaan koko hölmöilyä katsottiin lopulta läpi sormien. Senkin pullamössöaktivistit, missä on teidän jo vuosisatoja sitten kadotettu taistelutahto!? Nykyajan sohvaperunanuoriso katsoo vierestä kun vääryys jää ja oikeus menee. Me valtavirtaa vastan uivatkin kärsimme, kun joku mömmipää on kanssamme samaa mieltä ja sitten valvova taho nimittää kitisijöiksi joilla ei ole käytännön ajatuksia. Onhan niitä ajatuksia, ja ehdotuksia on tehty, mutta te saatanan idiootit ette osaa lukea!!!!!!!!

PS. Jos joku teistä välkyistä kyseisen foorumin käyttäjistä ei vielä tajunnut, minun kommenttini (josta kuva ylempänä) sytytti modeflamewarin. Olen sen jälkeen vain nauranut täällä räkäisesti fiktiiviseen partaani. Kiitos kaikille, jotka jaksoitte heittää bensaa liekkeihini.

6 kommenttia:

  1. Sanon nyt vaan kun on niin tylsää, että sinun blogiasi on erittäin mukavaa lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja nähdään ehkä desussa.

      Poista
    2. Kiva jos kelpaa. Pelkäsin jo, että tämä postaus saisi erään nimeltä mainitsemattoman Yu-Gi-Oh foorumin väen hyökkäämään kimppuuni alta aikayksikön.

      Poista
  2. aivan miellyttävää lukemista tämä blogi :D pakko myöntää, etenkin kun olen foorumin käyttäjä. mutta täysin aiheellista tämä on/oli.

    eniten jäi kummastuttamaan tämä lause
    "pääkaupunkiseutulaisen elitistiporvaripokeristi,"
    koska en saanut päätä enkä häntää siitä että pitääkö tämä paikkaansa vaiko ei ollenkaan.
    vaikutti jotenkin ajatuksen katkolta kesken juttu.

    ps. pakko myöntää että arvasin kukan tämän kirjoitti ilman että luin edes että kuka tätä ylläpiti, sen verran tullut juteltua teikäläisen kanssa.
    terv. vaakku :D

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta jaksoin tarkistaa tuon kohdan. Kyseessä on siis genetiivi, josta on epähuomiossa jäänyt n lopusta pois. Siinä pitäisi lukea elitistiporvaripokeristin, kuten loppulauseen kontekstikin antaa ymmärtää. Pointti oli se, etten viitsinyt vaivautua kommentoimaan kyseisen henkilön viestiä ja olen sitä mieltä, että hän pyörii täysin väärissä piireissä - menisi pokeria pelaamaan.

    Olin ihan, että "joko taas", kun sain s-postiini ilmotuksen tästä kommentista. Luin viestin ja nauroin. Kiva saada vaihteeksi positiivista palautetta kaikkien niiden kritisoivien nyymien jälkeen. :D

    VastaaPoista